Těstoviny

Fusilli paesani alla Materana con peperone crusco

Venkovské fusilli z Matery se sušenými papričkami

2 porce

200 g těstovin fusilli
80 g sušených paprik peperone crusco
100 g strouhanky z bílého chleba
80 g pancetty
100 g strouhaného ovčího sýra pecorino
1 stroužek česneku
olivový olej extra vergine

Na pánvi rozehřejeme olivový olej s celým stroužkem česneku. Po chvíli až olej zavoní, česnek

vyjmeme. Přidáme nahrubo drcené sušené papričky, strouhanku a pancettu nakrájenou na jemné

proužky. Chvilku restujeme tak, aby se chutě propojily. Uvaříme těstoviny al dente v osolené vodě a přidáme do pánve. Podlijeme trochou vody z odvaru z těstovin. Vypneme hořák, posypeme strouhaným pecorinem a promícháme. Na talíři posypeme ještě trochou sýra.

Ohodnoťte tento recept: 

6 hlasů

Další recepty Celý díl