Tartare di manzo di mucca podolica


Tatarák z hovězí svíčkové z podolské krávy
2 porce
200 g vyzrálé hovězí svíčkové z plemene podolica
1 lžička šťávy z citronu
2 nočky tataráku z červené řepy
1 lžíce krému z pasterizovaných žloutků a crème fraîche
směs salátů na ozdobení talíře
kousky lehce povařené zeleniny – květák, artyčok
různé ovocné octy (malinový, jablečný)
sójová omáčka
kapary
omáčka ponzu
extra panenský olivový olej
sůl, pepř
Hovězí svíčkovou lehce naklepeme a nakrájíme na malé kostičky, přendáme do misky, přidáme citrónovou šťávu, pepř, sůl, olivový olej a vše lehce vyšleháme.
Na talíř servírujeme s dvěma nočky z tataráku z červené řepy, uvařenými ve varném sáčku ve vakuu (sous vide) při teplotě 90 °C a ochucené sójovou omáčkou, kapary a olivovým olejem.
Hovězí tatarák servírujeme na talíř mezi nočky řepy ve tvaru hory.
Ozdobíme lístky salátů, které jsme ochutili ovocným octem. Přidáme kousky lehce povařené zeleniny (květák, artyčok) ochucenými např. omáčkou ponzu, citrónem a olivovým olejem.
Ozdobíme krémem z pasterizovaných žloutků a domácí zakysanou smetanou (crème fraîche).
Ohodnoťte tento recept: