Costolette d'agnello di Calabria
Kalábrijský jehněčí hřebínek
2 porce
300 g jehněčích kotletek v celku i s žebírky
1 vejce na obalování
strouhanka ze světlého chleba na obalení
směs bylinek - rozmarýn, česnek, citrónová kůra, tymián, šalvěj
100 g čerstvých lístků salátu portulák
bílá majonéza připravená bez vaječného žloutku
arašídový olej
balzamikový ocet
vinný ocet
bitter do salátu
sůl
Z jehněčího hřebínku připravíme dva špalíčky, obalíme ve vejci a směsi bylinek se strouhankou. Obalíme minimálně dvakrát, aby byla vrstva dostatečně silná. Z bílků, arašídového oleje a citrónu připravíme lehkou bílou majonézu, okyselíme citronem a vinným octem. Stranou si připravíme salát z portuláku (Šrucha zelná) s olivovým olejem, balzamikem, vinným octem a hořkým bitterem. Maso smažíme do zlatova několik minut v arašídovém oleji na 160 °C potopené do oleje včetně kosti. Na talíř servírujeme salát, majonézu a opečený jehněčí hřebínek.
Ohodnoťte tento recept: