Ryby a mořské plody

Paccheri con pesce spada e pesto di agrumi

Mečoun s těstovinami a citrusovým pestem

2 porce

200 g čerstvý plátek z mečouna
150 g těstoviny ideálně široké krátké Paccheri
4 lžíce pesto di agrumi (citrusové pesto)
1 stroužek česneku
snítka petrželky
olivový olej extra panenský
sůl

Mečouna rozkrájíme na kostičky asi 1x1 cm, orestujeme na rozehřátém olivovém oleji s neloupaným stroužkem česneku, podlijeme trochou vody z těstovin.

Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente, scedíme, vložíme do pánve s mečounem, přidáme pesto di agrumi, trochu petrželky a servírujeme.

Dozdobíme olivovým olejem s petrželkou.

Pesto di agrumi je rozmixovaná směs drcených mandlí, pomerančů, kapar a olivového oleje.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl