Ryby a mořské plody
Paccheri con pesce spada e pesto di agrumi


Mečoun s těstovinami a citrusovým pestem
2 porce
200 g čerstvý plátek z mečouna
150 g těstoviny ideálně široké krátké Paccheri
4 lžíce pesto di agrumi (citrusové pesto)
1 stroužek česneku
snítka petrželky
olivový olej extra panenský
sůl
Mečouna rozkrájíme na kostičky asi 1x1 cm, orestujeme na rozehřátém olivovém oleji s neloupaným stroužkem česneku, podlijeme trochou vody z těstovin.
Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente, scedíme, vložíme do pánve s mečounem, přidáme pesto di agrumi, trochu petrželky a servírujeme.
Dozdobíme olivovým olejem s petrželkou.
Pesto di agrumi je rozmixovaná směs drcených mandlí, pomerančů, kapar a olivového oleje.
Ohodnoťte tento recept:
0 hlasů