Těstoviny

Rigatoni con tonno sott´olio e pomodorini

Rigatony s konzervovaným tuňákem a rajčátky

4 porce

300 g konzervovaného tuňáka v oleji
400 g těstovin rigatoni
100 ml rajčatové omáčky
1 menší sladší cibule
150 g cherry rajčátek
1 stroužek česneku
1 větší snítka hladkolisté petrželky
3 lístky bazalky
1 zelená čerstvá feferonka
olivový olej extra panenský
sůl

Na pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme pokrájenou cibuli na rozpadlé půlměsíčky, rozmáčknutý stroužek česneku se slupkou, najemno nakrájenou feferonku a zlehka orestujeme. Přidáme na půlky nakrájená rajčátka, tuňáka bez oleje a rajčatovou omáčku. V osolené vodě uvaříme rigatoni al dente. Před vložením slitých těstovin do pánve přidáme najemno nakrájenou petržel a lístky bazalky, vše promícháme, vyjmeme česnek a servírujeme. V případě potřeby můžeme základ zředit vodou z těstovin a na závěr dochutit olejem z konzervy nebo olejem olivovým.

Ohodnoťte tento recept: 

13 hlasů

Další recepty Celý díl