Moučníky a cukroví
Dezert „Delizie al limone“
5 dezertů
Na krém a polevu:
300 g klasického vanilkového krému
1 velký bio citron
250 ml smetany ke šlehání
2 dcl cukrového sirupu
2 cl likéru limoncello
Na 5 piškotů
100 g vejce
60 g cukru
30 g hladké mouky
30 g bramborového škrobu
½ žloutku navíc
vanilka, citronová kůra
Piškoty upečeme standardním způsobem ve formách tvaru bochánků.
Připravíme si klasický cukrářský krém, obohacený citronovou kůrou, smícháme se žloutkovým krémem. Vmícháme našlehanou šlehačku, ve které se před tím 6 hodin macerovala citronová kůra.
Cukrářským pytlíkem naplníme upečené piškoty a bohatě pokropíme směsí vody, cukru, citronové kůry a limoncella.
Následně namáčíme piškoty do krému, aby byly zcela pokryté vrstvou cca 0,5cm. Ozdobíme a necháme 2 hodiny odležet v lednici.
Ohodnoťte tento recept:
0 hlasů