Chat

Darinka Sieglová
Záznam chatu ze čtvrtka 18. září 2014
DAYD: „Jak se Vám vařilo pro Akci Cihla?“
Darinka Sieglová: „Nevím, kterou myslíte, ale určitě to bylo moc krásný“
DAYD: „Jste Darina nebo Darinka?“
Darinka Sieglová: „Jak chcete :)“
DAYD: „Co máte radši - vaření - nebo jíst jídlo?“
Darinka Sieglová: „Obojí, nejdůležitějsí je mít na to čas a mít kolem sebe ty správné lidi, se kterými si to užijete. Nerada jím sama a nerada vařím jen pro sebe, to je takové smutné.“
Alena: „Dobrý den! Mohla byste mi prosím poradit nějaké chutné recepty na přesnídávy z jablíček a hrušek? Co jsem zkoušela klasické, tak dětem moc nešmakovali, radši si dali kupované (bez cukru), než ty domácí. Velmi Vám děkuji! Přeji hezký den!“
Darinka Sieglová: „A jak jste je dělala? Já nechám jablíčka i hrušky jen rozvařit (i se šlupkami) a pak je rozmixuji a dám do skleniček. Hodně záleží na odrůdě ovoce, některá jablíčka po uvaření ztratí na chuti, jiná zase chutnají jako když by byla zkaramelizovaná. Zkuste si i pohrát s kombinacemi, do jablíček můžete například přidat banán, hrušky zase můžete okořenit... a hlavně to nevzdávejte! držím palce!“
jana svagerkova: „Dobrý den Darinko, jak udělat dobrá švestková povidla, jak konzervovat a jak kdyžtak zavařit, když není zavařovací hrnec. Děkuji moc za odpověď. J.“
Darinka Sieglová: „nejjednodušší je zasypat vypeckované švestky cukrem, přidat trochu octa (na 6kg svestek date 1kg cukru a asi ctvrt litru octa) nechte stat do druhého dne a pak s tim šup do trouby (můžete to nejdříve zprudka vařit na plotně a pak až dát do trouby). A pečte, dokud z toho nebudou tak hustá povidla, jak potřebujete. Doba pečení záleží na odrůdě i štavnatosti svestek. Pak už je jen přendáte do skleniček, otočíte dnem vzhůru a máte hotovo.“
Marie: „Dobrý den Darinko, chtěla bych vám jen říci, že je to radost na vás koukat jak vaříte a se vším si poradíte...obdivuji. Ještě bych se chtěla zeptat vy jste vyučená kuchařka?Mějte se krásně:-)“
Darinka Sieglová: „Hrozně moc děkuju. Vyučená nejsem, ale mám to na svém seznamu zbožných přání :)“
Renata Chybová: „Máte nějaký dobrý recepta,jak ošálit muže?Tzn - plno masa a z druhé strany velmi velmi zdravé,můj přítel je obézní.Nutně potřebuje začít hubnout:)))) Díky Renata“
Darinka Sieglová: „Pokud je vas pritel obezni, urcite bych zacala konzultaci u lekare, dietologa nebo obezitologa, abyste mu dietami neuskodila. Obecne pravidlo je jist střídmě, pravidelně a zdravě. Vyhněte se hlavně tučnému (salámy, sádlo...), bílému pečivu a samozrejme cukru, to je největší metla. Šálení je snadné, skvělé jsou na to různé "stew" kdy se v jednom hrnci vaří maso i se zeleninou a následně to podáváte třeba s chlebem. Zkuste i vyměnit maso za ryby, do sekané či karbanátků můžete přidat různou zeleninu (jako třeba já dnes řepu ale skvělá je i strouhaná mrkev nebo petržel)a vynechte strouhanku. Skvělá jsou různá kari - kde je maso i zelenia a vše se podává s rýží... asijská kuchyně je na hubnutí jako stvořená :) zkuste a držím palce! ps: stačí do špenátu přimíchat pár kostiček pražené slaniny a uvidíte, jak ho slupne :)“
Martina Stejskalová: „Dobrý den! Moc Vás zdravím. Potřebovala bych poradit, jak nahradit bílé pečivo u sedmileté dcery. Bílé rohlíky jsem nahradily grahamovými (taky není až takové terno) a nebo dávám chleba. Ale těch bílých rohlíků se dožaduje a já nevím, čím chutnějším jí to nahradit. Je na hranici nadváhy (měří 141 cm, váží 40 kg). Děkuji pěkně a přeji pěkný den :-).“
Darinka Sieglová: „zkuste pečivo obecně omezit, ale zkuste jej i péct sama, koukněte se do našeho lonskeho zarioveho cisla (tusim, nebo mi napiste na darina.sieglova zavinac apetitonline.cz) měli jsme tam prehled mouky, nektere jsou zdrave a pecivu dodají na chuti!“
Veronika: „Máte nějaký recept na řepu nasladko?“
Darinka Sieglová: „přimíchat do čokoládového chlebíčku nebo muffinů (to jsou ty, které za chvíli uvidíte na obrazovce :)“
Eva P.: „Nemám ani tak dotaz, jako spíš kompliment :-) Je vždy radost Vás vidět, jste moc milá, sympatická a pozitivní....a vtipná, chtěla bych být s vámi 3 ve studiu :-)“
Darinka Sieglová: „moc dekujeme! pusu xoxoxo“
Kalika: „Jak zvítězit nad POKUŠENÍM nemlsat, hlavně večer u TV?“
Darinka Sieglová: „mlsat zdrave, ja třeba miluju pecenou červenou řepu a když se fakt chci vytrestat, chřoupu syrovou mrkev, ono me ta mlsná pak rychle přejde :)“
Natalie: „Darinko, dobrý den, mohla byste mi jen poradit, nezačnu péct červenou řepu v alobalu, zda ji mám osolit?? A jestli byste neměla nějaký chutný recept na "čatní" z rajčat? Děkuji moc N.“
Darinka Sieglová: „solit nemusíte, čatní me ted recept z hlavy nenapada ale kouknete k nam na web apetitonline.cz nebo do naší nove kuchařky zavařování“
Kateřina: „Dobrý den, jen jsem Vás chtěla pozdravit! Je to radost koukat se na vaření s Vámi :-)“
Darinka Sieglová: „moc diky! vazim si toho, fakt!“
Klára: „Dobrý den, jsou nějaká rizika, když budu doma dělat domácí jogurt? Mám strach,aby nebyl plesnivý nebo nedej bože nejedlý ? To je to tak jednoduché jak se všude píše? Poradíte mi? díky“
Darinka Sieglová: „je to opradu tak jednoduché :) plesnivý poznáte snadno, nejen podle plísně ale i podle vůně. nebojte se toho, ty bakterie jsou vazne sikovne a dost odolne, ony se o sebe postarají :)“
Petra: „Dobrý den, ráda bych se zeptala na carpaccio z červené řepy, čím ho doplnit v případě, že nejsem příznivcem kozího sýra, velmi často vidím tuto kombinaci. Dále bych se zeptala na vaši zkušenost s červenou řepou v moučnících. Děkuji.“
Darinka Sieglová: „zkuste se temi syry prochutnat, třeba čerstvy kozi je opravdu jemny, jinak zkuste lučinu, ochucenou zakysanou smetanu nebo jiny čerstvý sýr. řepa v moučnících? no jasně! stejně jako cuketa. Zelenina nasladko je svkělá.“
Anna: „Dobrý den, léta gastronomii miluji, pracuji v ní a neustále sleduji, co se děje nového, kupuji si různé časopisy, jako právě i Váš "domovský" Apetit. Moc ráda bych v některém z nich pracovala, zkoušela jsem to především nejvíce do Apetitu, ale max. se mi povedlo vyzkoušet recept coby čtenářka i s mým komentářem. Poté, co jsem zkoušela se do Apetitu dostat na HPP, přišlo mi, že tahle práce je jen pro "vyvolené", a ne snad pro ty, kteří mají skutečný zájem o tento obor. Tak bych se Vás ráda zeptala, máte nějaký recept na to, jak se úspěšně dostat do vašeho redakčního týmu, když v něm sama jste? :-) Děkuji za odpověď.“
Darinka Sieglová: „Aloha, začnu tím, že míst je málo a spíše se propouští než přijímá. Určitě to není práce pro vyvolené, ale ve vydavatelství je tolik práce, že není čas na risk ani moc na to, někoho zaučovat, proto většina šéfredaktorů nebo vydavatelů dá na doporučení. Pokud chcete radu, dejte o sobě vědět (můžete třeba psát blog) a seznamujte se!“
jaroslava winterova: „Přeji hezký den.Paní Darinko,dělala jsem podle vás kokosovo banánový dort-recept jsem si našla na stránkách čt.Myslím si,že tam musela být chyba,protože mi z toho vzešla břečka.Měla jsem takový vztek,že mě přešla chut'.Snědly to sousedovy děti. Nemáte na vašich stránkách správný recept? A také nevím,co je kokos.krém. Děkuji za odpověd'. Jar. W.“
Darinka Sieglová: „to mě moc mrzí, že se nepovedl, máte na mysli ten, kde je dno z čokoládových sušenek, pak je krém ze salka a nahoře šlehačka? napiste mi prosim na darina.sieglova zavinac apetitonline.cz - to vyresíme, byla by skoda když byste zrovna na tento zanevřela, je to tiz fakt bozsky!“
Káťa: „Dobrý den :-) Jak to děláte že jste pořád tak krásně hubená když vaříte takový mňamky? :-) Mějte se krásně, fandím vám!“
Darinka Sieglová: „"furt je v luftu" jak říká můj muž, tak možná proto :) děkuju!!!“
Renča: „Zdravím vás, ráda sleduju vaše vaření-to má fakt šťávu :-)....... řepu zbožňuju, takže dneska to bude obzvláště zajímavé. Carpaccio je nejčastější co dělám, jaký sýr vy doporučujete?? hezký den“
Darinka Sieglová: „já mám ráda měkký kozí, nebo kozí s bílou plísní, ale skvělí je i feta a nepohrdnu ani lučinou :) a mod dekuju ze vás to baví!“
Dana: „Dobrý den. Moc bych Vás chtěla poprosit o nějaký chutný a jednoduchý recept z cukety. Mám jich na zahrádce několik a když ji obalím nebo zapeču klasicky s uzeninou a vajíčky, tak mi to doma nechce nikdo jíst. Předem děkuji a přeji hezký den.“
Darinka Sieglová: „kouknete se k nam na web apetitonline.cz a najdete si recept na topinkovou bombu, takhle ja vždy zpracuju celou urodu :)“
Lenka: „Dobrý den Darinko, zrovna jsem na netu hledala recepty na řepu ale nějak mi nic do oka nepadlo. Jaký je váš nej recept?Chtěla bych spíš teplou a aby to mohli i děti. Předem děkuji Lenka“
Darinka Sieglová: „řepu nakrájet, dát na plech, pokapat olivovým olejem, posypat rozmarýnem a dát péct. Ideální záležitost pro dětské ručičky :)“