Saláty
Salát z bulguru, zeleniny a tresky v bramborové placce

150 g bulguru
600 g – okurky, rajčat, papriky
Ledový salát
Vinný ocet, olivový olej, sůl a pepř na dochucení salátu
600 g treska bílá (nebo tmavá)
Vejce
Hladká mouka na obalení ryby
Olej na osmažení ryby
200 g zakysané smetany
Stroužek česneku
Bramborová placka nebo 4 ks pšeničné tortilly
Bulgur uvaříme a necháme vychladnout. Zeleninu nakrájíme na malé kousky, vmícháme do bulguru a ochutíme octem, olivovým olejem, solí a pepřem.
Rybu nakrájíme na hranolky a osolíme, smícháme s vejcem. Obalíme v mouce a zprudka osmažíme.
Ochucený salát z bulguru dáme na předem připravenou bramborovou placku, přidáme česnekem a solí ochucenou zakysanou smetanu, posypeme kousky osmažené ryby a placku zabalíme.