Různé

Zapečené ovesné palačinky s tvarohem a rozinkami

1 hodina

pro tři osoby

Palačinky

160 g ovesných vloček
300 ml mléka
1 lžíce rostlinného oleje + na smažení
1 lžička krupicového cukru
špetka soli
2 vejce

Ovesné vločky zalijte mlékem, přidejte olej, cukr a sůl a promíchejte. Dejte do lednice a nechte alespoň 2 hodiny odpočinout. Pak přidejte vejce a vše rozmixujte do hladkého těsta.

Na nepřilnavé pánvi postupně na oleji opékejte palačinky.

Náplň

230 g měkkého tvarohu ve vaničce
1 vejce
50 ml mléka
1–2 lžíce krupicového cukru
špetka soli
50 g rozinek, propláchnutých

Prošlehejte tvaroh, vejce a mléko do jemného krému, přidejte cukr, sůl, rozinky a dobře promíchejte. Nechte chvilku odpočinout, aby rozinky změkly.

Na zapečení

1 vejce
20 g měkkého tvarohu
150 ml mléka
1 lžíce krupicového cukru
špetka soli
moučkový cukr se skořicí na posypání

Troubu předehřejte na 180 °C.

Prošlehejte všechny ingredience kromě moučkového cukru se skořicí.

Každou palačinku potřete trochou tvarohové směsi a zarolujte. Naplněné palačinky skládejte do pekáčku či zapékací misky a přelijte směsí na zapečení. Dejte do trouby a pečte 20–25 minut dozlatova. Podávejte poprášené moučkovým cukrem se skořicí.

Něco navíc: Skořici můžete vyměnit třeba za kakao, a pokud chcete cukr úplně vynechat, stačí přidat do těsta hrst rozinek a ještě jednu hrst navíc do tvarohu. Do mléčné zálivky pak trochu medu.

Další recepty Celý díl