5 kusů

Mango/maracujový žloutek

110 g mangové pyré
45 g maracujové pyré
½ čerstvá maracuja

Vše smíchejte dohromady a nalijte do formy (10 polokoulí). Zamrazte.

Kokosový mousse

110 g kokosové pyré/tučné kokosové mléko
110 g vyšlehané smetana 31–33%
1 PL želatiny (2 malé plátky)

Želatinu dejte nabobtnat do studené vody. Kokosové pyré zahřejte na 50 °C (v hrnci nebo v mikrovlnné troubě). Přidejte nabobtnanou želatinu zbavenou přebytečné vody. Vychlaďte na 35 °C a na 2x přidejte vyšlehanou smetanu.

Poleva

300 g karamelové čokolády Gold 30,4%
50 g kakaové máslo
15 g hroznový olej (slunečnicový olej)

Zahřejte zvlášť čokoládu a zvlášť kakaové máslo. Obojí na cca 40 °C. Spojte dohromady a přidejte olej (Olej se dává kvůli plastičnosti. Pokud polijete zmrzlý dezert pouze čokoládou s kakaovým máslem, existuje velké riziko, že poleva při povolování dezertu praskne).

Čokoládová hnízda

200 g hořká čokoláda 54,5%

Dejte vymrazit mramorovou desku (případně plech či jinou hladkou desku). Rozehřejte hořkou čokoládu a dejte ji do cukrářského sáčku. Udělejte do sáčku malou dírku a nastříkejte na zmrzlou desku zleva doprava a zpět čokoládou tenké „vlasy“. Kartou si tyto „vlasy“ shrňte k sobě a obtočte kolem vajíčka.

Složení dezertu

Spodní část formy na vejce naplňte do 2/3 kokosovým mousse.

Spojte dvě polokoule mango/maracujového žloutku k sobě a vložte do mousse.

Formu zavřete její druhou částí.

Vajíčka doplňte kokosovým mousse až po okraj formy.

Zamrazte formu na 12 hodin.

Vyndejte vejce z formy, napíchněte na špejli či nůž a ponořte do polevy. Okamžitě jej obraťte, aby stekla přebytečná čokoláda dřív, než začne tuhnout.

Vejce sundejte ze špejle a položte na podložku.

Z jedné strany pocákejte vejce hnědým kakaovým máslem.

Posaďte vejce do čokoládových hnízd.

Další recepty Celý díl