Maso

Pomalu pečené vepřové maso

Vepřová kýta 70 % a vepřový bůček 30 % (pro naše další recepty cca 1,8 kg kýty a 0,7 kg bůčku)
1 větší cibule
5 stroužků česneku
Sůl
Pepř

Maso okořeníme, do pekáčku vložíme s česnekem a cibulí, podlijeme do poloviny masa vodou a pomalu pečeme na 120 °C cca 3 hodiny, nebo dokud nebude maso úplně měkké.

Potom si maso rozdělíme:

První část libovějšího masa - natrhat a dát stranou (použijeme do burgeru).

Druhou část masa včetně bůčku, ale bez tučných částí a kůží - rozkrájíme, nasekáme na menší kousky (použijeme na tacos).

Třetí část – veškeré zbytky z pekáčku, včetně cibule, česneku i kůží (použijeme na pomazánku).

Další recepty Celý díl