Saláty

Zimní jáhlový salát

½ hrnku jáhel
1 větší mrkev
1 červená cibule
100 g hlívy
1 kostička uzeného tempehu
20 kuliček růžičkové kapusty (pokud nebude, tak žlutá a červená paprika)
1 svazek listové petrželky
Sůl
Pepř
Řepkový olej
Balzamiko

Jáhly uvaříme doměkka v hrnci, s vodou v poměru 1:2. Na pánvi rozpálíme trošku oleje, přidáme na půlky nakrájenou obranou růžičkovou kapustu, poté na kolečka nakrájenou oloupanou mrkev a orestujeme. Přidáme k jáhlám.

Poté znovu na pánvi orestujeme na kostičky nakrájený tempeh a na proužky nakrájenou hlívu a nakonec k nim přidáme na proužky nakrájenou červenou cibuli. Vše přidáme k jáhlám.

Nakonec do směsi přidáme nasekanou listovou petrželky, osolíme, opepříme a zakapeme krémovým balzamikem.

Tip: Můžete přidat ještě zrníčka granátového jablíčka.

Další recepty Celý díl