Ryby a mořské plody

Pečený kapr s topinambury a porkovým beurre blanc

4 filety kapra
Sůl
Čerstvé bylinky
Oleje
1 kg topinamburů
1 menší pórek
½ citronu
0,1 l bílého vína
0,2 l rybího vývaru
120 g másla
Čerstvě umletý pepř

Kapra osolíme a posypeme posekanými čerstvými bylinkami. Upečeme zprudka z obou stran, aby nám uvnitř zůstal šťavnatý.

Topinambury důkladně očistíme ve vodě, abychom je zbavily země. Přendáme do pekáčku, pokapeme olejem, osolíme a pečeme v rozpálené troubě na 180 ËšC zhruba 15 minut.

Pórek pokrájíme najemno a orestujeme na části másla. Podlijeme bílým vínem a vydusíme. Přidáme rybí vývar a svaříme na polovinu. Rozmixujeme tyčovým mixerem dohladka, dochutíme solí a citronem. Zašleháme vychladlé máslo, aby nám omáčka zhoustla.

Další recepty Celý díl