Ryby a mořské plody

Kapří hranolky s petrželovou variací

600g kapřích filetů
Čerstvá šalvěj
16 plátků slaniny
Sůl
Kmín
Máslo a olej na opečení
2 kg petržele
Smetana na zjemnění
50 g másla
Petrželka

Z kapřích filetů nakrájíme silnější hranolky, čtyři na porci. Osolíme, okmínujeme a obalíme v šalvěji a slanině. Opékáme na pánvi s máslem a olejem dozlatova.

Petržel oškrabeme a dáme vařit do osolené vody s trochou smetany. Uvaříme dopolotvrda a 1/3 dáme stranou. Zbytek uvaříme doměkka. Scedíme a umixujeme tyčovým mixérem dohladka. Zjemníme zbytkem smetany a máslem. Dochutíme.

Vyndanou petržel překrojíme na půl a opečeme na pánvi s petrželkou.

Kapra servírujeme s petrželovým puré a grilovanou petrželí.

Další recepty Celý díl