PolévkyRyby a mořské plody

Rybí polévka s rajčaty

200 g kapřích kousků
50 g másla
1 menší cibulka
Divoké koření
2 menší mrkve
2 menší petržele
½ malého celeru
1 ČL mleté papriky
1 ČL uzené papriky
2 stroužky česneku
0,3 l rajčatové omáčky
0,3 l rybího vývaru
0,1 l bílého vína
2 bílé papriky
Čerstvá petrželka

Na másle zpěníme cibulku. Přidáme pokrájenou kořenovou zeleninu, česnek a orestujeme. Vmícháme sladkou i zauzenou papriku a podlijeme bílým vínem. Necháme vydusit. Přidáme rybí vývar, rajčatovou omáčku a dusíme do měkka. Rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka a ochutíme solí a pepřem.

Bílou papriku a kousky kapra orestujeme zvlášť na pánvi a prohodíme s posekanou petrželkou. Přendáme do talířů a zalijeme horkým krémem.

Další recepty Celý díl