Moučníky a cukroví
Jáhlový dezert s jablíčky
80 g suchých jáhel
100 g polotučného tvarohu
100g polotučného bílého jogurtu
2 lžíce čekankového sirupu
1 lžička skořice
2-3 oloupaná jablíčka / nebo hrušky
Na ozdobení:
libovolné čerstvé nebo sušené ovoce, mandlové lupínky, kokos, ořechy či jiná semínka
Jáhly 2x spaříme, dáme do vody, přidáme špetku soli, oloupaná a nakrájená jablíčka nebo hrušky, skořici a vaříme na mírném ohni asi 25 minut. Poté přidáme jogurt, tvaroh, 2 lžíce čekankového sirupu a vše dohromady rozmixujeme. Tento hladký krém dáme do mističek a poté ozdobíme. Můžeme podávat ještě teplé anebo až po vychladnutí.