Ryby a mořské plody
Tartar ze skotského lososa se smaženým kaki a zakysanou smetanou
kaki
skotský losos
zakysaná smetana
limeta
olivový olej
sůl
pepř
tempura
panko strouhanka
jarní cibulka
bílé pečivo
Očištěné a oprané kaki si společně s lososem nakrájíme na malé kostičky, zakápneme limetovou šťávou, přidáme zakysanou smetanu a dochutíme solí a pepřem. Necháme odpočinout.
Japonské těstíčko tempura si rozmícháme v ledové vodě a vkládáme do něj kousky kaki, které pak obalujeme v panko strouhance. Takto připravené špalíčky kaki ihned vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme do křupava.
Bílé pečivo si nakrájíme na tenké plátky, pokapeme olivovým olejem a na pánvi nebo v troubě pečeme do zlatova.
Připravený tataráček servírujeme na rozpečené pečivo a podáváme se smaženým kaki, nakonec posypeme jarní cibulkou.