Ryby a mořské plody

Tartar ze skotského lososa se smaženým kaki a zakysanou smetanou

kaki
skotský losos
zakysaná smetana
limeta
olivový olej
sůl
pepř
tempura
panko strouhanka
jarní cibulka
bílé pečivo

Očištěné a oprané kaki si společně s lososem nakrájíme na malé kostičky, zakápneme limetovou šťávou, přidáme zakysanou smetanu a dochutíme solí a pepřem. Necháme odpočinout.

Japonské těstíčko tempura si rozmícháme v ledové vodě a vkládáme do něj kousky kaki, které pak obalujeme v panko strouhance. Takto připravené špalíčky kaki ihned vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme do křupava.

Bílé pečivo si nakrájíme na tenké plátky, pokapeme olivovým olejem a na pánvi nebo v troubě pečeme do zlatova.

Připravený tataráček servírujeme na rozpečené pečivo a podáváme se smaženým kaki, nakonec posypeme jarní cibulkou.

Další recepty