Moučníky a cukroví

Jahodové řezy se želatinou

Korpus do pekáčku o rozměrech 20x30 cm

500 g jahod (nebo jiného ovoce – maliny, borůvky, broskve – pokrájené na silnější plátky)
220 g ječné mouky
200 g třtinového cukru
110 g oleje
110 g vody
4 vejce
2 PL kakaa
1 ČL zarovnaná sody

Vejce utřeme s cukrem do pěny. Přilijeme olej a vodu. Lehce zašleháme. Přisypeme mouku, jedlou sodu a kakao. Promícháme, nalijeme na plech vyložený papírem na pečení.

Pečeme při 175 °C asi 30 minut. Stupeň upečení kontrolujeme špejlí.

Necháme vychladnout, potřeme tvarohovou náplní, poklademe ovocem a zalijeme želatinou.

Tvarohová náplň

500 g bio tvarohu
200 g bio zakysané smetany
80 g třtinového cukru
1 PL citronové šťávy
Citronová kůra z bio citronu

Tvaroh smícháme se zakysanou smetanou, cukrem a citronovou šťávou a kůrou.

Želé

350 ml vody
50 ml pomerančové /jahodové/hroznové/mrkvové šťávy
6 g agaru
1 PL třtinového cukru

Odvážené množství agaru smícháme s vodou a šťávou, přidáme cukr a povaříme do rozpuštění agaru.

Necháme prochladnout a vlahé nalijeme na tvarohovou směs s jahodami.

Další recepty Celý díl