Moučníky a cukroví

Tapiokový pudink

4 porce

Pudink

120 ml tapiokových perel
360 ml vody
360 ml kokosového mléka
Med nebo javorový sirup na doslazení
Špetka soli
Volitelně – špetka skořice nebo citronové kůry

Tapiokové perly promyjeme pod studenou vodou. Vložíme do mísy a zalijeme trojnásobným množstvím vody. Necháme nabobtnat minimálně 5 hodin, ideálně přes noc.

Nabobtnané perly dáme do hrnce, přilijeme kokosové mléko a přidáme špetku soli. Vaříme za stálého míchání do zhoustnutí pudinku.

Hotový pudink osladíme medem nebo javorový sirupem a nalijeme do skleniček. Kdo chce může do hotového pudinku vmíchat trochu nastrouhané citronové kůry nebo špetku skořice.

Ovocná vrstva

400 ml drobného bobulového ovoce (maliny, jahody, borůvky, ostružiny)
2 PL chia semínek
Med, javorový sirup nebo datlový sirup

Ovoce rozmačkáme vidličkou, dle potřeby osladíme (někdy není vůbec třeba ovoce sladit) a vmícháme chia semínka.

Ovocnou vrstvu klademe na dno pohárků a na ni nalijeme tapiokový pudink, který zdobíme čerstvým ovocem, konopnými semínky nebo jinými ořechy.

Další recepty Celý díl