Různé

Smaženka s restovanou zeleninou, bylinkami a klíčky

4 krajíce chleba (ideálně kvasového)
4 vejce
hrst čerstvých bylinek (např. rozmarýn, tymián, oregano, majoránka či petrželka)
1/4 květáku rozebraného na mini růžičky
1 svazek ředkviček
hořčice
1 lžíce přepuštěného másla nebo řepkového oleje
2 hrsti salátových listů (polníček, rukola)
1 červená cibule
klíčky (brokolicové, česnekové)
sůl
pepř
konopná semínka na ozdobu

V míse rozšlehejte vejce, přidejte nasekané bylinky, sůl a pepř. Ve směsi obalte krajíce chleba a smažte je na pánvi na přepuštěném másle. Na druhé pánvi rozehřejte máslo a orestujte na něm květák rozebraný na malé růžičky (můžete ho před tím krátce blanšírovat ve vroucí osolené vodě) a ředkvičky nakrájené na kolečka, až zelenina chytne barvu a lehce změkne.

Dochuťte solí nebo oblíbeným kořením. Opečené chleby potřete hořčicí, ozdobte restovanou zeleninou, salátovými listy, červenou cibulí, klíčky a zasypte konopnými semínky.

Další recepty Celý díl