Různé

Pórkový krém s fenyklovým chipsem

Chips

Lněné semínko
Fenykl
Sůl
Olej

Namočíme lněná semínek na hodinu do vody. Částečně scedíme a rozmixujeme, přidáme sůl a sušený fenykl. Kompaktní hmotu natíráme na předem naolejovaný pečící papír a necháme sušit v sušičce.

Pórkový krém

Pórek
Brambory
Cibule
Máslo
Bílé víno
Sůl
Pepř

Na másle orestujeme cibuli, svaříme s bílým vínem. 10 minut na vysokou teplotu upečeme pórek. Brambory nakrájené na kostky přidáme k cibulovému základu, vaříme doměkka a rozmixujeme, osolíme a opepříme.

Podáváme s na drobno nasekanou natí z pórku orestovanou na másle a fenyklo-lněným chipsem.

Další recepty Celý díl