Polévky

Thukpa

Dvě porce

200 g normálního zelí nebo třetinu čínského zelí (tibeťané používají typ BOK CHOY, který u nás koupit nejde)
2 mrkve
3 stroužky česneku
6 cm zázvoru
Čtyři hlavičky brokolice
1/2 lžičky bílého pepře
Lžička sójové omáčky
2 kuřecí prsa
500 ml kuřecího vývaru
1/2 lžičky octa
100 g vaječných nudlí
2 lžíce oleje
Zelenou jarní cibulku na ozdobení
Špetku koriandru

Uvaříme nudle a mezitím nasekáme zeleninu a nakrájíme kuřecí maso.

V hrnci zahřejeme olej a přidáme česnek a zázvor a trošku osmažíme. Následně přidáme zeleninu a kuře a zase trošku osmažíme.

Zalijeme kuřecím vývarem a pár minut povaříme. Poté přidáme nudle a dochutíme octem a sójovou omáčkou.

Podáváme s jarní cibulkou a trochou koriandru.

Další recepty Celý díl