Saláty

Marocký salát z chobotnic

1 celá malá chobotnice
1 rajče oloupané nebo nakrájené na kostičky
1 malá červená cibule nakrájená na kostičky
5 ředkviček oloupaných a nakrájených na kostičky
Hrst petrželové nati najemno nakrájené
Směs listových salátů
Římský salát
Koriandr
Špetka soli
Šťáva z 1/2 citrónu
1–2 lžíce olivového oleje
Med

Vaříme chobotnici v neosolené vodě asi 1,5 hodiny. Pokud byla zmražená stačí vařit jen jednu hodinu. Chobotnici osolíme a nakrájíme na malé kousky.

Uděláme si dresing z medu, olivového oleje, citrónové šťávy v poměru 1:1:1. Rozmixujeme.

V míse smícháme nakrájenou chobotnici, rajče, cibuli, ředkvičky, petrželovou nať a směs listových salátů. Zalijeme připraveným dresingem.

Na listy římského salátu naservírujeme smíchaný salát.

Další recepty Celý díl