Těstoviny

Linguine aglio e olio

Špagety

Špagety
4 lžíce olivového oleje
4 stroužky česneku
1–2 rozdrobené malé sušené chilli papričky
Hrst sekané hladkolisté petrželky
1 rajče
250 g vyloupaných a očištěných krevet (mohou být předvařené)

Špagety uvařte podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě tak, aby byly na skus neboli all dente.

Mezitím na olivovém oleji asi minutu opékejte česnekové plátky a jednu až dvě chilli papričky pokrájené na kolečka.

Přisypte hladkolistou petrželku, krevety a prohřejte, vmíchejte scezené špagety.

Varianta se steakem a chimichurri omáčkou

Hovězí steak
Koriandr
Petržel
Chilli
Česnek
Šalotka
Červený ocet
Olivový olej
Sůl
Pepř

Nakrájíme petržel, chilli, šalotku a česnek a rozmixujeme s červeným octem, koriandrem a trochou olivového oleje, soli a pepře.

Hovězí steak osolíme a středně propečeme (medium rare). Doba pečení dle druhu a velikosti masa. Maso poté nakrájíme na tenké plátky, pokládáme na špagety a pomažeme chimichurri omáčkou.

Další recepty Celý díl