Korejské Kimči z pekingského zelí
1 hlávka pekingského zelí
50 g hrubé soli
2 l vody
½ bílé ředkve
200 g jarní cibulky
100 g bílé cibule
4 stroužky česneku
Rybí omáčka z ančoviček
100 g solených krevet
10 velkých krevet
20 g zázvoru
30 g chilli papriček-mletých
Cukr
Vytvořte si nálev na zelí poměrem litr vody 20 g soli, zelí očistěte a nakrájejte na větší čtverce. Zalijte zelí připraveným nálevem a nechte takto nejlépe přes noc, nebo alespoň 3 hodiny namočené. Potom zelí vyjměte a dobře několikrát propláchněte.
Nakrájejte jarní cibulku, cibuli a ředkev na tenké nudličky. Zázvor, česnek a rybí omáčku rozmixujte, přidejte cukr, a mleté chilli. Promíchejte se zeleninou a následně dobře promíchejte s opláchnutým zelím.
Dejte do sklenice a nechte 1 den při pokojové teplotě, následně můžete dát do ledničky. Můžeme jako variantu přimíchat čerstvé nasekané krevety.