Různé

Bliny

1 vejce
240 ml mléka
10 g čerstvého droždí
120 g pohankové mouky
120 g pšeničné hladké mouky
čerstvě mletý pepř
sůl
rostlinný olej na potření pánve

Vejce rozdělíme do dvou misek na žloutek a bílek. Mléko lehce ohřejeme, aby bylo jen vlažné. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí a zamícháme. V robotu smícháme mouku, sůl, pepř. Přidáme žloutek a mléko s droždím. Vše mícháme na pomalé otáčky, než bude těsto hladké. Vypracované těsto necháme odpočinout na teplém místě cca 1 hodinu. Pak vyšleháme bílky a pomalu vmícháme do odpočatého těsta.

Rozehřejeme pánev a potřeme olejem. Lžící vytvarujeme na pánvi z těsta placičky cca 5 cm velké a smažíme po obou stranách 1 až 2 minuty dozlatova.

Bliny podáváme ještě teplé například se zakysanou smetanou, kaviárem, kouskem citronu a snítkou kopru.

Další recepty Celý díl