Polévky

Chřestový krém s chřestovým pestem, zdobené pancettou

4 porce

200 g cibule
300 g chřestu
50 g másla
250 g smetany
150 ml bílého vína
muškátový oříšek
sůl
bílý pepř

Oloupaný chřest si uvaříme v osolené vodě do měkka. V hrnci rozehřejeme máslo, na kterém si necháme zesklovatět nakrájenou cibuli na kostičky. Podlijeme bílým vínem a necháme trochu vyvařit, přidáme uvařený chřest, smetanu, pepř, muškátový oříšek a rozmixujeme dohladka. Podle chuti dochutíme.

chřestové pesto

200 g chřestu
100 g citronu
15 g česneku
50 g parmezánu
30 g piniových oříšků
100–150 ml olivového oleje
pepř čtyřbarevný
sůl

Oloupaný uvařený chřest rozmixujeme spolu s ostatními ingrediencemi, dokud nám nevznikne chřestové pesto. Olivový olej přiléváme podle námi chtěné konzistence. Podle chuti dochutíme.

Na talíři zdobíme smetanou a smaženou pancettou.

Další recepty