Těstovinový salát s bazalkovým pestem
Těstovinový salát
500 g těstovin (fusilli nebo jakékoliv jiné těstoviny)
400 g sterilovaných červených fazolí
1 červená nebo žlutá paprika
1 mrkev
2 PL pažitky
2 PL jarní cibule (stonky)
sůl
Z fazolí slijte nálev a fazole propláchněte pod tekoucí vodou. Mrkev očistěte. Kapie a mrkev nakrájejte na kostičky, pažitku a jarní cibulku (zelenou část) nasekejte nadrobno. Všechny tyto ingredience smíchejte. Těstoviny uvařte v osolené vodě „al dente“ a smíchejte je se směsí připravené zeleniny.
Bazalkové pesto
4 PL řepkového oleje
1 květináč čerstvé bazalky
1 PL strouhaného parmezánu
1 ½ stroužku česneku
½ KL vinného octa
špetka soli
Bazalku opláchněte, poté ji natrhejte a dejte do nádoby, ve které bude možné ji mixovat. Přidejte zbylé ingredience a vše rozmixujte. Tímto pestem polijte připravený těstovinový salát.