Zeleninová jídla

Zadělávané smetanové kedlubny

30 minut + 30 minut dušení

4 porce

60 g špeku (klidně i anglické slaniny) nakrájeného na drobné kostičky
2 velké nebo 3 malé kedlubny nakrájené na 5 mm nudličky
sůl a čerstvě mletý pepř
1 lžíce hladké mouky
1 mrkev (ne moc velká) nastrouhaná nahrubo
150 ml zakysané smetany (nebo víc, podle potřeby)

V kastrolu nechte nakrájený špek pustit tuk, trvá to 3–5 minut. Přidejte nakrájené kedlubny, osolte, opepřete, zamíchejte a duste pod poklicí 15–20 minut. Kedlubny pustí dost tekutiny, není třeba je podlévat vodou.

Odklopte poklici, zbylou tekutinu vyduste a kedlubny poprašte moukou. Osmahněte a vmíchejte mrkev a smetanu. Duste dále na mírném ohni asi 15 minut, aby kedlubny změkly a smetana s moukou se provařily. Dochuťte.

Další recepty Celý díl