Saláty

Salát z polníčku s krůtím na grilu a krutony

150 g očištěného polníčku
200 g krůtího na steak
1 lžíce BIO grilovací směsi
100 g žampiónů
2 lžíce řepkového oleje na grilování
1 mrkev
ředkvičky
2 cibule sečky nebo jarní cibulky
1 citrón na šťávu
sůl
cukr
panenský olej
hrst rukoly nebo pažitky
2 žemle
kousek másla na krutony

Opláchnuté a osušené maso nakrájíme na nudličky, prosypeme grilovací směsí BIO a v misce necháme v chladničce odležet. Žampióny, ředkvičky a mrkev očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Cibulky očistíme a nakrájíme i se zelenou částí na kousky přes vlákno.

Z citrónové šťávy, soli, cukru a panenského oleje připravíme zálivku. Opraný a okapaný polníček dáme do mísy, přidáme nakrájenou cibulku, ředkvičky a mrkev. Vše zlehka promícháme, zakápneme zálivkou a dáme do chladničky odpočinout.

Zatím na oleji osmahneme žampióny, dáme stranou. Pak grilujeme na zbylém oleji marinované kousky krůtího na steak. Houstičky nakrájíme na kostičky a na másle opečeme krutony.

Odpočinutý polníčkový salát smícháme s opečenými žampióny. Pak porce salátu dáme na talíře a obložíme grilovaným masem a krutony a posypeme lístky rukoly nebo sekanou pažitkou apod.

Další recepty Celý díl