Ryby a mořské plody

Kapr v křupavém pivním těstíčku podávaný na salátovém lůžku

Kapr stokrát jinak

2 porce

vykoštěné filety z kaprakvalitní pivo (vychlazené)vejcekostky leduhl. moukakypřící prášek do pečivasůl + pepřolej na smaženílistové salátyolivový olejcitrónová šťáva

Studené pivo nalijeme do mísy, přidáme pár kostek ledu, sůl, pepř, vejce, na špičku nože kypřícího prášku a opatrně vmícháme tolik mouky, abychom dosáhli hustoty asi takové jako u těsta na lívance. Filety nakrájíme na menší kousky, dobře osušíme, osolíme a opepříme. Rybu lehce poprášíme moukou, vložíme do těsta, vytáhneme, necháme chvilinku okapat a smažíme v rozpáleném oleji do zlatova.

Podáváme s listy natrhaného (ochuceného) salátu a měsíčkem citrónu.

Další recepty