Moučníky a cukroví

Jablečný štrůdl bez obilovin

Těsto

230 g batát
90 g mandlí natural
90 g vlašských ořechů
50 g lněného semínka
špetka soli
2 lžíce kokosového tuku

Mandle, vlašské ořechy a len rozmixujeme na moučku, batáty nastrouháme na jemno, vše smícháme se solí a tukem, vzniklé těsto rozmačkáme rovnoměrně na pečící papír.

Náplň

6 ks jablek
3 lžíce rozinek
špetka soli
mletá skořice

Jablka nastrouháme na hrubo, poklademe je na těsto, lehce poprášíme solí, posypeme rozinkami a skořicí.I s pečícím papírem těsto s jablky zabalíme do role, pečeme při 180°C, necháme vychladnout a teprve potom ho vybalíme z pečícího papíru.

TIP: Pokud je těsto řídké, dá se zahustit kokosovou moukou. Těsto se dá použít i na koláč, např. švestkový.

Další recepty Celý díl