Polévky
Jemná dýňová polévka s medem a jablkem

1 dýně Hokkaidó
1 jablko
50 g másla
1 lžíce lesního medu
zeleninový vývar
sůl
70 ml smetany
lžička dýňového oleje
dýňová semínka
Dýni omyjeme, rozpůlíme a vyjmeme semínka. Nakrájíme ji na menší kostky i se slupkou a na rozpuštěném másle krátce orestujeme i s kousky neloupaného jablka. Přidáme med a zalijeme zeleninovým vývarem. Mírným varem povaříme do změknutí (cca 20-25 minut) a rozmixujeme na hladký krém. Podle chuti můžeme lehce přisolit.
Polévku na talíři pokapeme lžičkou dýňového oleje, dochutíme lžící smetany a přikrášlíme dýňovými semínky. Ta můžeme předem opražit na suché pánvi nebo je předem namočit do studené vody, čímž rozvinou lépe svoji chuť.