Ovocný pudink bez cukru a mléka

cca 4 mističky
3 hrušky
½ litru ovesného mléka (nebo jiného rostlinného, může být i sušené naředěné vodou)
asi 1 dcl vody
malá špetička soli
9–10 lžic kukuřičného škrobu
1–3 lžíce sladěnky na doslazení kyselejšího ovoce
lžíce sladěnky naředěná teplou vodou 1:1 na závěrečné ozdobení vyklopeného pudinku
Očištěné a vykrojené hrušky dáme do hrnce, přidáme asi deci vody, špetičku soli a přivedeme k varu. Na mírném plameni dusíme pod pokličkou cca 20 minut. Mezitím rozmícháme metličkou studené ovesné mléko s kukuřičným škrobem (případně rozmícháme sušené mléko s troškou horké vody a doředíme studenou). Když jsou hrušky dostatečně rozvařené, rozmixujeme obsah hrnce ponorným mixérem. Vlijeme do hrnce směs mléka s kukuřičným škrobem a za stálého míchání ještě asi 5 minut povaříme. Hotový pudink vlijeme do mističek a můžeme podávat teplý nebo dát do chladničky, vyklopit ho a pokapat naředěnou sladěnkou jako ozdobu. Lze i dozdobit čerstvým ovocem.
Zdroj: www.jimejinak.cz