Saláty

Čočkový salát s červenou cibulí a balkánským sýrem

Vaříme s Darinou Sieglovou

400 g propláchnuté drobnozrnné zelené čočky
1 velká červená cibule na tenké plátky
200 g balkánského sýra nebo fety svazek petrželky nebo koriandru
šťáva z 1 citronu
4–5 lžic panenského olivového oleje
1 lžíce balzamikového octa
sůl
čerstvě mletý pepř

Čočku zalijte studenou vodou, nechte půl hodiny máčet a slijte. Znovu zalijte trojnásobným množstvím vody a vařte bez míchání asi 20 minut doměkka, čočka by ale měla zůstat pevná.

Slijte a nechte okapat. Smíchejte citronovou šťávu, ocet, olej, trochu soli a pepř. Čočku promíchejte se zálivkou, cibulí, petrželkou a nakonec přidejte sýr.

Další recepty