Salát se ztraceným vejcem

Vaříme s Darinou Sieglovou
srdíčka ze 4 hlávkových salátů
200 g žampionů, na čtvrtky
2 lžíce panenského olivového oleje
sůl
citronová šťáva
petrželka
drcený česnek na dochucení
100 g anglické slaniny
1–2 rohlíky nebo malá bageta
4 vejce
zálivka
1 lžička dijonské hořčice
šťáva z ½ citronu
3 lžíce panenského olivového oleje
sůl
pepř
drcený česnek
Srdíčka salátu rozebraná na listy a křehký střed dejte do mísy. Žampiony očistěte a nakrájejte na čtvrtky. Na pánvi zahřejte olej a pak na něm asi 10 minut opékejte žampiony, dochuťte a promíchejte s petrželkou.
Žampiony přidejte k salátu a v pánvičce osmahněte slaninu nakrájenou na kostičky. Přidejte k salátu. Rohlíky nakrájejte na kostičky a opečte dokřupava.
Do kastrůlku s vroucí vodou nechte po jednom sklouznout vyklepnutá vejce a 3–4 minuty je povařte. Smíchejte přísady na zálivku. Salát promíchejte se zálivkou a rozdělte na talíře. Na každý dejte nakonec pošírované vejce. Nakonec salát posypte krutony.