90 g hladké mouky
100 g cukr krystal
1 lžička jedlé sody
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička skořice
1 lžička směsi perníkového koření (hřebíček, nové koření, badyán, muškátový oříšek)
1 větší mrkev
160 ml oleje
2 vejce
125 g másla
200 g smetanového sýru
100 g cukr moučka

Sypké ingredience dáme dohromady a zvlášť si vyšleháme olej s vajíčky. Přidáme k směsi a vymícháme do hladka, poté přidáme nastrouhanou mrkev. Pečeme ve formě o průměru 18cm cca 40 minut na 175 stupňů.

Vyšleháme máslo, poté přidáme smetanový sýr a nakonec cukr. Šleháme 5–10 minut do hladkého krému. Krém natřeme na vychladlý korpus.

Další recepty Celý díl