Ryby a mořské plody

Pošírovaný losos ve fenyklovém nálevu, fenyklový salát

200 g syrového lososa
½ fenyklu
10 g mrkve
10 g celeru
10 g cibule
½ limetky
sůl
divoké koření
polníček salát
máslo
vinný ocet
½ pomeranče
1 ks malé jablko
olivový olej

Fenykl očistěte a nakrájejte na proužky, potom dejte vařit. Po uvaření vyndejte fenykl z vody a dejte vychladit. Zeleninu nakrájejte na nudličky, včetně cibule, a vložte do horké vody, ve které se vařil fenykl. Dál již nevařte. Jednu třetinu nálevu z fenyklu vychlaďte. Do horkého nálevu přidejte ještě divoké koření, sůl, máslo a vinný ocet. Nálev nesmí mít více jak 90 stupňů celsia.

Vložte porci lososa a nechte asi 6 minut pošírovat. Do vychladlé části nálevu zamixujte olivový olej, přidejte šťávu z limetek a dochuťte solí. Smíchejte uvařený vychladlý fenykl s nudličkami z jablka, dužinou z pomerančů a vychladlou zeleninou z nálevu a polníčkem. Přelijte vytvořeným dresinkem.

Salát dejte vychladit a servírujte s teplým lososem.

Další recepty Celý díl