120 g krupicového cukru
1 sáček sušeného droždí
2 vejce, prošlehaná
1 lžička soli
250 ml kondenzovaného mléka, neslazeného
800 g hladké mouky
 50 g sádla, povoleného
olej na smažení (cca 0,5 litru)
moučkový cukr na obalení
med na pokapání

V míse promíchejte 375 ml vlažné vody, cukr a droždí a nechte 10 minut stát. V míse, ve které budete hníst těsto, prošlehejte vejce, sůl a kondenzované mléko. Přilijte směs s droždím, přisypte polovinu mouky a začněte hníst. Potom přidejte sádlo a přisypte zbylou mouku a vypracujte hladké těsto. Nejlepší na hnětení je robot s hákem. Těsto potřebuje opravdu dobře propracovat, odolejte, dejte těstu čas a nepřisypávejte mouku. Těsto se postupem času stane pevnějším a hladším, vždy ale bude trochu lepivé. Nezkoušejte ho propracovat na vále, budete se jen trápit. Když nemáte k dispozici robot, zůstaňte u mísy a vařečky! Hnětení vám zabere přibližně 15 minut.

Těsto zakryjte potravinářskou fólií a nechte na teplém místě zhruba 2 hodiny kynout.

Těsto vyklopte na lehce pomoučněnou pracovní plochu, shora poprašte moukou, rozválejte na tloušťku zhruba 6 mm a poté nakrájejte na čtverečky o hraně asi 2,5 cm.

Rozehřejte vysokou vrstvu oleje (na 180 °C) a smažte beignetky dozlatova – z každé strany 1–2 minuty. Po vyjmutí nechte chvilku okapat na papírových utěrkách a pak obalte v moučkovém cukru. Podávejte horké!

Další recepty Celý díl