Různé

Tomatová omáčka s kešu a rozinkami

nakládaná cherry rajčata 300 g
šalotka 60 g
kešu oříšky přírodní 50 g
rozinky (ideální jsou větší) 50 g
hrst čerstvé petržele hladkolisté
jablko čerstvé 120 g (oloupané)
olivový olej 2 lžíce
jablečný ocet 1 lžička
sůl
třtinový cukr
pepř barevný drcený (nejlépe v hmoždíři)

Šalotku nakrájíme nadrobno a zpěníme na olivovém oleji. Přidáme rajčata, posypeme třtinovým cukrem a přiklopíme pokličkou, abychom je podusili. Můžeme rajčata pak trochu rozmáčknout, aby z nich vytekla šťáva. Po cca 8 minutách dušení přidáme kešu oříšky, rozinky a jablko bez slupky pokrájené na kostičky. Když je vše provařené, dochutíme jablečným octem, solí, pepřem a nasekanou petrželí. Promícháme a můžeme servírovat, omáčka je skvělou přílohou k mořským bílým rybám, jako je treska, vlkouš nebo mník.

Další recepty Celý díl