Luštěniny a obiloviny

Perlový ječmen ochucený houbami

Perlový ječmen (neboli kroupy z ječmene) je oblíbenou přílohou k rybám na Islandu. Má nízký glykemický index a tudíž vyrovnává hladinu cukru v těle a udrží déle pocit sytosti.

4 porce

100–120 g perlového ječmene (namočit na 30 minut do studené vody)
1 l vody (na vaření ječmene)
pepř barevný drcený (nejlépe v hmoždíři)
čerstvý tymián
krémové žampiony 150 g
máslo 80 g
čerstvá pažitka

Namočený ječmen scedíme, dáme do čisté vody vařit na cca 15 minut a lehce osolíme. Zbytek vody pak slijeme. Do uvařeného ječmene vmícháme otrhaný čerstvý tymián, nadrcený pepř a lehce na másle restované pokrájené žampiony. Nakonec přidáme pokrájenou pažitku a zbytek čerstvého másla.

Další recepty Celý díl