Různé

Hořčičná omáčka

4 porce

šalotka 20 g
hořčice hrubozrnná - 3 lžíce
smetana 33 % 250 ml
mrkev 20 g
petržel kořenová část 20 g
celer kořenová část 20 g
fenykl 20 g
sůl
pepř barevný drcený (nejlépe v hmoždíři)
kopr čerstvý nasekaný - 1 lžička
bobkový list - ideálně čerstvý 1 ks
olej řepkový

Na oleji zpěníme najemno pokrájenou šalotku, přidáme zeleninu nakrájenou na kolečka nebo na kostičky a po chvilce přidáme hořčici a restujeme, vložíme bobkový list a zalijeme smetanou. Vše společně provaříme pod pokličkou. Dochutíme solí a pepřem, vyjmeme bobkový list a vložíme nasekaný čerstvý kopr.

Další recepty Celý díl