Maso

Karbanátky z hovězího masa a pohanky, červená řepa

0,5 kg hovězího mletého masa
100 g pohankové lámanky
2 vejce
0,5 lžičky soli
0,5 lžičky pepře
1-2 polévkové lžíce mixu Moringa + oregano
2 stroužky česneku
přidejte zhruba 2 lžičky olivového oleje

V případě potřeby, když je směs příliš tekutá přidejte namísto běžné mouky nebo strouhanky hrst jahelných vloček. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 35 min a poté zvýšíme teplotu na 220 stupňů. Dopečeme do křupava dalších cca 10 min.

Pečená řepa

Oloupanou červenou řepu nakrájejte na tenké plátky, potřete olivovým olejem, posypte směsí Moringy a oregana nebo bazalky a dejte péct spolu s masem. K řepě můžeme přidat česnek v celých stroužcích a po upečení jím řepu namazat a dochutit.

Další recepty Celý díl