Maso
Karbanátky z hovězího masa a pohanky, červená řepa
![](http://img.ceskatelevize.cz/ivysilani/indexes/photos/crop/217/217562220600023/523772.jpg?1487171006)
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/1148499747/foto09/recepty/m_4907.jpg?1487244816)
0,5 kg hovězího mletého masa
100 g pohankové lámanky
2 vejce
0,5 lžičky soli
0,5 lžičky pepře
1-2 polévkové lžíce mixu Moringa + oregano
2 stroužky česneku
přidejte zhruba 2 lžičky olivového oleje
V případě potřeby, když je směs příliš tekutá přidejte namísto běžné mouky nebo strouhanky hrst jahelných vloček. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 35 min a poté zvýšíme teplotu na 220 stupňů. Dopečeme do křupava dalších cca 10 min.
Pečená řepa
Oloupanou červenou řepu nakrájejte na tenké plátky, potřete olivovým olejem, posypte směsí Moringy a oregana nebo bazalky a dejte péct spolu s masem. K řepě můžeme přidat česnek v celých stroužcích a po upečení jím řepu namazat a dochutit.