Čekankový salát s pomerančem, vejcem a hořčičnou zálivkou

Zdravé vaření s nutriční terapeutkou Míšou Tomešovou.
1 pomeranč
½ hlávky ledového salátu (nebo frissé)
1 čekanka
100 g ředkviček
2 vařené vejce
10 g sekaných mandlí
sekaná pažitkaZálivka:
1 lžíce olivového oleje
½ lžíce jablečného octa
½ stroužku česneku
¼ lžičky jemné hořčice
1 lžička medu
sůl, pepř
Pomeranč oloupeme a nakrájíme mezi blánami na jednotlivé dílky. Poté si ze salátu odstraníme košťál, listy natrháme a dáme do misky společně s pomerančem a na plátky nakrájenou čekankou. Poté přidáme tenké plátky ředkviček a pokrájené vejce na výseče. Na přípravu zálivky smícháme všechny přísady a rozmícháme dohladka.Vše důkladně promícháme, posypeme na sucho opraženými mandlemi a přelijeme zálivkou. Na závěr dozdobíme čerstvě nasekanou pažitkou.