Saláty

Těstovinový salát s ricottou

Zdravé vaření s nutriční terapeutkou Míšou Tomešovou

2 porce

300 g barevných těstovin (rigattoni)
100 g pórku
40 g slunečnicových semínek
100 g hrášku
200 g tvarohového sýru Ricotta
2 polévkové lžíce extra Virgin olivového oleje
6 cherry rajčátek
sůl
bílý pepř
čerstvá bazalka – na ozdobu

Uvařené těstoviny nejprve lehce promastíme kapkou olivového oleje, aby se nám neslepily. Nejprve pórek pokrájíme na plátky a zprudka orestujeme na zbylém olivovém oleji. Po chvíli přidáme slunečnicová semínka, čerstvý hrášek a cherry tomaty. Vše lehce osolíme a ještě pár minut restujeme. Těstoviny se směsí smícháme v misce, přidáme sýr Ricotta a lehce opepříme. Na závěr ozdobíme nasekanou čerstvou bazalkou nebo bylinkami. Tento salát lze podávat jak studený tak teplý.

Další recepty