Ryby a mořské plody

Grilovaný candát, mačkané brambory

Zdravé vaření s nutriční terapeutkou Věrou Královou

2 porce

300 g candáta
sůl
směs bylinek
20 g olivového oleje
300 g brambor grenaile
jarní cibulky
seznamová semínka
100 g mini rajčátek
150 g zakysaného krému z rostlinných tuků
čerstvá bazalka

Candáta nakrájíme na porce, osolíme a ochutíme bylinkami, potřeme olivovým olejem, vložíme na rozehřátou pánev a opékáme z obou stran celkem 10 minut. Můžeme připravovat i na grilu.

Očištěné brambory uvaříme ve slupce doměkka. Vodu slijeme a brambory mírně rozmačkáme. Přidáme nasucho opražená sezamová semínka, najemno nakrájenou jarní cibulku a promícháme. Na talíři přidáme k bramborám ještě mini rajčátka a přeléváme omáčkou. Tu připravíme tak, že smícháme zakysaný krém z rostlinných tuku se sekanou bazalkou a krátce prohřejeme.

Další recepty