Různé

Badridžany - lilek s ořechy

Zajímavé jídlo z Gruzie

1ks lilku
1 česnek
20dkg ořechů
1 granátové jablko
olivový olej
koriandr, šafrán, směs adžiky a kari, sůl a pepř

Neoloupaný omytý lilek nakrájíme na tenké plátky, osolíme a dáme na cca 10 min. odležet. Na pánvi rozpálíme olej a plátky osmažíme do zlatova. Osmažené plátky lilku dáme na síto okapat od oleje.

Náplň:

Vlašské ořechy umeleme na drobno, přidáme trochu vlažné vody a zpracujeme s kořením, abychom dosáhli konzistence husté kaše. Granátové jablko rozkrojíme a vyndáme jádra. Usmažené plátky lilku potřeme každý zvlášť směsí z ořechů, posypeme jádry z granátového jablka a zabalíme do ruličky.

V Gruzii se badridžany obvykle jedí s plackami z kukuřičné mouky, v Čechách jíme badridžany s jakýmkoliv pečivem.

Další recepty