Maso
Steačky z vepřové panenky s grilovanou zeleninou a plněnými bramborami
Zdravé vaření s Věrou Královou - nutriční terapeutkou
80 g vepřové panenky
sůl, pepř
10 g olivového oleje
30 g cukety
30 g lilku
20 g šalotky
10 g česneku
20 g švestek
30 g papriky
40 g čerstvého špenátu
10 g fenyklu
240 g brambor
10 g sýra
polníček na ozdobu
Okořeněné steačky opékáme cca 4 minuty z obou stran na olivovém oleji. Zeleninu dáme na gril a krátce ogrilujeme. Předvařené brambůrky zčásti vydlabeme a naplníme spařenými špenátovými listy s česnekem, solí, pepř, smíchanými se zbytkem brambor. Na závěr brambory, které jsme posypali sýrem, krátce zapečeme. Ozdobíme polníčkem a podáváme s masem
a grilovanou zeleninou.