Moučníky a cukroví

Tvarohové koblihy

200 g hladké mouky
120 g měkkého tvarohu
40 ml mléka
3 g sušeného droždí
15 g másla
špetka soli
12 g cukru
olej na smažení

Do teplého mléka přidáme sušené droždí a cukr. Necháme vzejít kvásek, který pak smícháme s hladkou moukou, solí, máslem a tvarohem. Důkladně propracujeme do hladkého těsta a necháme zhruba 1 hodinu kynout.

Vykynuté těsto rozdělíme na 40–50g kousky, které uválíme do hladkých kuliček. Necháme opět nakynout zhruba 15–20 minut. Nakynuté kuličky v ruce rozmačkáme do placičky, do jejichž středu vložíme kuličku z trhaného vepřového masa. Pevně v ruce zabalíme a opět necháme nakynout zhruba 15 minut. Smažíme v horkém oleji dvě až tři minuty z každé strany dozlatova.

Další recepty Celý díl