Moučníky a cukroví

Hruškové muffiny s čokoládovou omáčkou

vejce 3ks
cukr krupice 100g
máslo 100g
mouka hladká 100g
ořechy vlašské 40g
hrušky 80g
sůl špetka
badyán špetka

ČOKOLÁDOVÁ OMÁČKA:

čokoláda na vaření 200g
máslo 80g
rozinky 80g
whisky 50g

Vejce oddělíme a s cukrem vyšleháme zvlášť bílky a žloutky. Ručně zamícháme mouku, ořechy, hrušky nakrájené na kostičky, nakonec rozpuštěné máslo a mletý badyán. Upečeme v malých zapékacích mističkách, které jsme předem vymazali tukem a vysypali moukou, plníme je do 3/4. Pečeme při 170°C. Po upečení dáme na talíř a podáváme s čokoládovou omáčkou.

Omáčku připravíme z rozpuštěné čokolády, do které dáme rozpustit máslo a nasypeme hrozinky, které jsme předem nechali naložené ve whisky.

Další recepty